Tursa keel - Norra delikatess

Leidsime internetiavarustest väga vahva video.

Loode-Norra lastel on kohalike sõnutsi taskuraha teenimiseks vaid kaks võimalust: kas vedada laiali posti või lõigata tursa keeli. Tursa keel on delikatess, mida on väga lihtne valmistada. Videost on näha, kuidas tursakeel eemaldatakse peast  koos nn. alalõuaga. Valmistamisel praetakse need täisterajahus sulatatud võiga pannil mõne minutiga maitsestades soola ja pipraga. Enne jahu sisse uputamist kuivatatakse keeled tavalise majapidamispaberiga.

NB! Tursa keelt ümbritsev sidekude on väga kollageenirikas. Eriti hea tulemuse saamiseks on kasulik teada, et optimaalseim küpsetustemperatuur on alla 60-62C, sest kõrgematel temperatuuridel hakkab kollageen kiiresti lagunema (veeldub). Kaob tursakeelte kordumatu kohevus, hävinevad ka mõned väärtuslikud toitained.  

 

 www.nrk.no/skole/klippdetalj

 

Kalapoegade valikus on värsked tursakeeled alates 16.jaanuar (15eur/kg +km)

Meie tubli kollektiiv proovis nii praetult kui poulette stiilis ning tõesti on tegu delikatessiga! 

 

Soovitame!

Retseptisoovitus: Tursa keele "poulette" ja praetud tursa keeled 

 

14.01.2013.a.

 


Heategu koostöös Eesti Toidupangaga

Tihti satuvad toiduainetega tegelevad ettevõtted olukorda, kus mõni toode jääb lattu seisma. Põhjusteks võivad olla uued tootesoovid klientidelt või sortimendi muudatused. Nii ka meil! Selle asemel, et toode kasutult maha kanda, otsustasime toetada abivajajaid.

Tarnisime Tallinna Toidupanka 200 kg heeringakotlette, kes edastab kauba sinna, kus seda kõige enam vajatakse.

Eesti Toidupanga kodulehekülje andmetel elab Eestis 100 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega. Õiguskantsleri hinnagul on neist ligi 63 000 lapsed, kes elavad kas absoluutses vaesuses (45 000 last) või vaesusriskis. Iga väiksemgi abi teeb paljusid rõõmsaks.

Soovitame selliseid heategusid kõigile, kellel võimalik.  

 

Loe Eesti Toidupanga facebooki leheküljelt toredat kajastust tehtu kohta.

www.facebook.com/toidupank