AUSTRID PROSECCOGA VALDO

12 austrit
0,5 liitrit proesccot
120 ml pehmet valge veini- või shampanjaäädikat
1 shallotsibul, peeneks hakitud
1 supilusikas soola
1 supilusikas suhkrut
0,5 teelusikatäit jahvatatud punase pipra helbeid

Sega kõik komponendid peale austrite väiksemal pannil ja kuumuta nõrgal tulel segades (ära keeda) kuni sool ja suhkur on sulanud.

Tõsta segu laiapõhjalisesse madalasse anumasse ja aseta sügavkülma. Kui segu hakkab külmuma, purustage tekkinud jääkristallid (kahvliga). Sama proteduuri peab kordama iga 10-15 min järel kuni segu muutub paksuks püdelaks jäiseks massiks.

Aseta avatud austrid serveerimiskandikule soola sisse (et austrist vedelik välja ei loksuks).

Tõsta külmunud segu austritele ning serveeri koheselt

… ja sööja suus lõhkeb maitsepomm!