Hiidlesta Seviche

300 g hiidlesta fileed

1 sidruni koor riivitult

2 laimi mahl

2 spl oliiviõli

1 väiksem punane sibul, peeneks hakitud

1 (kollane) paprika, puhastatud, peeneks hakitud

1 väiksem chillikaun, seemnetest puhas, hakitud.

2-3 spl hakitud koriandrit.

Soola, musta pipart

Marineeri õhukeseks lõigatud kalaviilud sidrunikoore ja laimimahlaga mittemetallist anumas 10 min.

Lisa oliiviõli, punane sibul, paprika, chilli. Sega, kata kaanega ja jäta seisma 10 – 15 min.

Serveerimisel maitsesta soola ja (rohke) musta pipraga. Lõpuks lisa koriander.

 

Soovitus nr.1:

  • Proovi sama retsepti värske lõhega.

Soovitus nr.2:

  • Proovi sama retsepti värske kammkarbilihaga.

 

Seviche

Ladina-Ameerika köögist pärit roog - sidruni- või laimimahlas marineeritud värske kala. Marinaadile lisatakse tihti ka sibulat, tomatit ja rohelist paprikat. Serveeritakse enamasti eelroana.

Allikas: http://www.nami-nami.ee/componentshow.php?act=edit&pID=434&begin=1&letter=C&pilt=