Kerge kalaroog mintai fileest

3-4 portsu

Koostisosad:

- 1 keskmine tomat, hakitud

- 2 spl küpseid oliive, hakitud

- 1 spl hakitud peterselli

- 1 spl punast veiniäädikat

- 500 g mintaifileed.

- 60 g Dijoni sinepit

- 400 gr kana/kalapuljongit

- 1 küüslauguküüs

- 250 g keetmata riisi

- 250-300 g hakitud spinatit (1 pakk külmutatud spinatit, sulataud, nõrutatud)

Juhend:

 

Sega kokku 4 esimest koostisosa

Kuivata kalafileed paberkäterätikuga, seejärel määri 1 spl sinepti õhkese kihina fileedele.

Sega allesjäänud sinep puljongisse, lisa hakitud küüslauk ja lase keema.

Lisa riis ja kata pann kaanega. Hoia aeglasel tulel (alla 100 C) 10 min.

Sega sisse spinat.

 

Aseta sinepiga määritud kalafileed riisisegule.

Kata roog kaanega ja kuumuta aeglasel tulel 8 min või kuni kala on valmis.

Serveerimisel kata kala tomatiga.

 

Retseptis kuumutatakse kala madalal temperatuuuril (toiduaurudes). Selline töötlemine säilitab kõik kalas sisalduvad väärtuslikud rasvhapped ja teised bioaktiivsed ained.