Õrnsoola BAKKALA

KLASSIKALINE (FLORENTIINI STIILIS) BAKKALA


700 g   sulatatud ÕRNSOOLA BAKKALA‘t

3-4 cm laiused tükid, jahus või riivsaias paneeritud

100 g  (oliivi)õli

2-3 purustatud küüslauguküünt

värskelt jahvatatud pipar

0,5 kg hakitud tomateid (või 400 g püreed)

kimp peterselli, hakitud

 

 

Valmistamine:

 

Kuumuta pannil õli ja pruunista küüslauk.

Kui küüslauk õrnalt pruun, lisa paneeritud BAKKALA. Liiguta kala aeg-ajalt, et see pannile kinni ei jääks.

 Pruunista kala mõlemalt poolt, lisa pipar.

Piserda rooga veiniga. Kui vein on aurustunud, lisa pannile tomatid.

 Küpseta mõni minut ja lisa petersell.

Valmis.

Serveeri soojalt.

Veini võib ka ära jätta, lisades küüslaugule näiteks ½ sibulat.

 

 

ÕRNSOOLA BAKKALA SULATAMINE

 

  1. Sulatage voolava külma vee all kala ümbert jää.
  2. Kuivatage kala
  3. Asetage kala paberrätikutega vooderdatud anumas külmkappi sulama.
  4. Ristsaastuse vältimiseks katke kalanõu pealt toidukilega.
  5. Temperatuuril +5..+8 on kala sulamisaeg 6-8 tundi ½ kg kala kohta.