Sinimerekarbid valge veiniga

 

2 kg merekarpe

peotäis jahu

300 ml valget kuiva veini

1 suur sibul, peeneks hakitud

2-4 küüslauguküünt, peeneks hakitud

sool, jämedalt jahvatatud must pipar

2 loorberilehte

200-250 g võid

1 sidruni mahl

 

  1. Kui pakendis juhuslikult leidub avanenud karpe, koputage paar korda noaotsaga teravalt karbikaanele. Karp sulgub kiiresti. Kõik karbid, mis ei sulgu, on söögiks kõlbmatud.
  2. Sega peotäis jahu külmas vees ja aseta karbid sinna vette seisma umbes 30 min.
  3. Kurna karbid.
  4. Sega pannil kokku vein, sibul, küüslauk, sool, pipar, loorber ja kurnatud karbid.
  5. Aja segu keema ja kuumuta kaane all kaane  aeg-ajalt segades kuni karbid avanevad (5-8 min.). Karbid, mis ei avanenud, on söögiks kõlbmatud.
  6. Tõsta karbid serveerimisnõudesse.

 

Dipikastmeteks:

  1. Serveeri läbi sõela kurnatud keeduleem. Igale sööjle eraldi.
  2. Sulatatud või sega sidrunimahlaga js serveeri igale sööjale eraldi.

 

Krõbe sai sobib siia kõrvale hästi.

Veinisoovitus: La Cacciatora Verdiccio Castelli dei Jesi, Itaalia - Vinicom Trade OÜ