Tomati-punaveinised karbid

1 kg sinimerekarpe
2 spl õli
8 küüslaugu küünt, hakitud
4 shalottsibulat, hakitud
8 ploomtomatit, hakitud
350 ml punast veini
sool, värskelt jahvatatud must pipar
15 gr värsket basiilikut
 


Karbid
Kui pakendis juhuslikult leidub avanenud karpe, koputaga noaotsaga teravalt paar korda karbikaanele. Karp sulgub kiiresti. Kõik karbid, mis koputamisel ei sulgu, on söögiks kõlbmatud

  1. Aseta karbid külma vette ja keeda kergelt maitsestatud vees, kuni karbid avanevad.
  2. Tõsta karbid kõrvale.

 

Karbid, mis ei avanenud, on söögiks kõlbmatud.

Tomatikaste

 

  1. Pruunista sibul ja küüslauk suuremal pannil. Lisa vein ja tomatid. Kuumuta nõrgal tulel aeg-ajalt segades keemiseni.
  2. Puista hakitud basiilikulehed tomatikastmele.
  3. Vala keedetud ja kurnatud karbid kastmesse.

     

 

           Krõbe sai sobib siia kõrvale hästi.